Zlatna bobica

Recept: Krembl od borovnica sa bademima

Ovaj recept vodi vas korak po korak kroz pripremu ukusne voćne poslastice s hrskavim slojem od badema, maslaca i drugih sastojaka. Ova poslastica savršeno kombinuje bogatstvo badema, kremastost maslaca i osvežavajući ukus borovnica.

U šerpu stavite borovnice, šećer, vanilin šećer i sok od limuna. Kuvajte na srednje jakoj vatri dok smesa ne proključa i borovnice ne omekšaju. Zatim smanjite temperaturu i kuvajte još 5-7 minuta dok se smesa ne zgusne. Ostavite da se ohladi.

Seckane bademe prepržite u suvom tiganju na srednje jakoj vatri dok ne postanu zlatno smeđi i otpuste miris. Pazite da ih ne prepržite. Ostavite ih sa strane da se ohlade.

Priprema krema:

  • U posebnoj posudi umutite pavlaku dok ne dobijete čvrst sneg.
  • Dodajte kondenzovano mleko i lagano promešajte.
  • Dodajte prstohvat soli i ohlađenu smesu od borovnica. Nežno mešajte dok se svi sastojci lepo ne sjedine.

Dodavanje badema:

  • Dodajte ohlađene, prepržene bademe u smesu i promešajte kako biste ih ravnomerno rasporedili.

Hlađenje i serviranje:

  • Smesu prebacite u činiju ili porcione posude.
  • Stavite u frižider i ostavite da se hladi najmanje 4 sata ili preko noći.
  • Poslužite hladno i uživajte u osvežavajućem kremastom desertu s bogatim ukusom borovnica i hrskavim bademima.

Postebni sastojci:

  • 2 šolje svežih ili zamrznutih borovnica
  • 1/2 šolje šećera
  • 1 kašičica vanilin šećera
  • 1 kašika soka od limuna
  • 1 šolja badema (seckanih)
  • 2 šolje pavlake
  • 1/2 šolje kondenzovanog mleka
  • Prstohvat soli

Ovaj kremasti desert pruža savršen balans između slatkog i svežeg, a bademi dodaju dodatnu dimenziju ukusa i teksture. Uživajte!

0
    0
    Korpa
    Vaša korpa je praznaNazad na Shop